De deuren van de zaal gaan ongeveer een kwartier voor de start van de filmvoorstelling open. Wij adviseren je echter om een half uur van tevoren aanwezig te zijn omdat het wel eens druk kan zijn met parkeren of aan de kassa.

Filmkaartjes kun je kopen via onze website en betalen met iDeal. Dat is het snelste en het makkelijkste, want je kunt direct doorlopen en hoeft niet te wachten bij de kassa.

Je kunt ook online reserveren en je kaartje bij de receptie betalen. Dit kan contact, met pin, de Nationale Bioscoopbon of de DOK6 cadeaubon.

In de servicezalen kun je contant betalen, pinnen of met de DOK6 cadeaubon betalen. Je kunt van tevoren bij de receptie contant geld pinnen. Je kunt ook onze filmpas kopen. Je krijgt dan korting op je filmticket en als je kunt er je drankjes in de bioscoopzalen mee betalen.

Dat ligt aan de film. Sommige brillen doen het wel en andere niet, helaas kunnen we dus niet met zekerheid zeggen of jouw bril zal werken. Natuurlijk kun je je bril meenemen en het proberen. Werkt je 3D bril niet, dan kun je een andere kopen bij onze receptie of in de bioscoopzaal.

Iedere maandag maken we op onze site het filmprogramma bekend. Het nieuwe programma loopt van donderdag tot en met de woensdag de week erna.

Zodra de nieuwe films bekend zijn, kun je het aanbod bekijken op onze website. Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws. In de wekelijkse nieuwsbrief vind je ook het actuele en verwachte filmaanbod terug.

In onze bioscoopzalen kun je tijdens de film op een knopje drukken. Een medewerker komt dan naar je toe om je bestelling op te nemen. Daarna brengt de medewerker je bestelling naar je toe. We hebben een uitgebreide kaart met verschillende soorten (warme) dranken, bieren, frisdrank en koude en warme hapjes. 

Onze reguliere bioscoopzalen zijn servicezalen. Dat betekent dat je tijdens de film iets te eten of te drinken kunt bestellen en dat een medewerker dit naar je toe brengt.

In de theaterzaal kun je voor de film of tijdens de pauze een bestelling plaatsen bij de bar, maar niet tijdens de film. Warme dranken en bittergarnituur zijn niet verkrijgbaar in de theaterzaal.

Bij de middagvoorstellingen en voorstellingen in onze theaterzaal is er altijd een pauze. Bij avondvoorstellingen is er alleen een pauze, wanneer de voorstelling meer dan 140 minuten duurt.

Nee, dat is niet mogelijk. Het systeem kiest automatisch de best beschikbare plaatsen voor je uit.

Ja, deze bon kun je ook bij een 3D film inleveren. Bij een arrangement, actie of bij speciale vertoningen is de MaDiWoDo-bon niet geldig.

Ja, deze kun je kopen bij onze receptie. De bril is dan jouw eigendom. Als je weer een 3D film bezoekt, kun je de bril weer gebruiken.

Ja, dat is zeker mogelijk. Wij hebben speciale rolstoelplaatsen. Het is wel nodig om deze plaatsen van tevoren te reserveren zodat we ervoor kunnen zorgen dat u direct kunt plaatsnemen in de zaal.

Houd onze website, Facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten. Daar vind je als eerste de aankondiging voor een nieuwe Lady’s Night terug.  

Deze kun je hier vinden. Houd er rekening mee dat tijdens feestdagen of schoolvakanties de openingstijden kunnen afwijken. De aangepaste openingstijden publiceren we op onze website en op onze Facebookpagina.

Filmtickets kun je kopen en reserveren via deze website, bij onze kassa en telefonisch.

Als je online een filmticket koopt, krijg je per mail een e-ticket. Dit ticket kun je uitprinten of op je telefoon laten zien bij binnenkomst. Je kunt dan direct door lopen naar de bioscoopzaal hoeft dus niet te wachten bij de kassa.

Op maandag maken we op deze site het nieuwe filmprogramma bekend. Het nieuwe programma loopt van donderdag t/m woensdag.

Hoe lang een bepaalde film wordt vertoond, is onder andere afhankelijk van het nieuwe aanbod. Raadpleeg daarom altijd het actuele filmaanbod.

Ja, dat kan. Naast bioscoopreclame zijn er nog veel meer mogelijkheden om uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Denk ook eens aan een zakelijke presentatie, besloten filmvoorstellingen of een ontbijtbioscoop voor uw medewerkers. Bij DOK Cinema Zakelijk vindt u meer informatie over de zakelijke mogelijkheden.
Vul het contactformulier in of bel voor een afspraak.

Staat jouw vraag hier niet bij? Stel dan je vraag via Facebook, per mail of bel tijdens openingstijden met onze receptie: 077 31 010 64.